27 Ocak 2009 Salı

Bu virüs bulaştıysa işiniz sor!

Bu güne kadar 9 milyon bilgisayarı etkileyen Conficker hız kesmiyor. Sıradaki siz olabilirsiniz!Windows 7 ve Vista, son döneme damgasını vuran Conficker solucanına ne kadar karşı koyabiliyor? Güvenlik uzmanları konuyla ilgili araştırmalarını sürdürdükçe daha ürkütücü sonuçları keşfetmeye başladılar. En önemli veri ise, virüsten etkilenen sistemlerin 9 milyonu bulmuş olması.

Görünüşe göre, daha dirençli oldukları düşünülen Windows Vista ve Windows 7 Beta işletim sistemleri de şu anda Conficker solucanına karşı savunmasız durumda. Hızla yayılmak için yerel ağları ve USB bellekler gibi taşınabilir depolama aygıtlarını kullanan Conficker, önlem almamış kullanıcıların Vista ve Windows 7 sistemlerine bulaşabiliyor.

Bu sistemlerin önemli bir tehdit altında olduğunu F-Secure firması keşfetti. Vista için bu sorunla mücadelenin önlemleri konusunda çalışmalar devam ediyor. Windows 7'nin ise henüz çok genç bir sistem olması ve zaten üzerindeki çalışmaların tamamlanmamış olması nedeniyle, yeni işletim sistemi piyasaya çıkmadan önce bu tip sorunların yaşanması son derece normal. ÖZellikle şu anda Windows 7'nin betasını kullananlar için tehlike had safhada...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder