27 Ocak 2009 Salı

YouTube TV’ye oyun konsollarıyla giriyor

Popüler video paylaşım platformu, Apple TV, Widget TV gibi ürünlere ek olarak geçtiğimiz aylarda televizyon üreticileriyle anlaşarak üretimine başlanan YouTube özellikli modellerden sonra şimdi de Nintendo Wii ve Sony PlayStation 3 gibi internet bağlantısına olanak tanıyan oyun konsolları üzerinden televizyonlara giriyor.

İnternet bağlantısına sahip Nintendo Wii ve Sony PlayStation 3 kullanıcılarının, konsollarında gömülü olarak sunulan İnternet tarayıcılarıyla www.youtube.com/tv adresi üzerinden eriştikleri özel arayüz sayesinde YouTube videoları televizyondan da izlenebiliyor. Konsollara özel olan adrese masaüstü tarayıcılarından erişilemiyor.

YouTube for TV servisi, sitenin televizyon ekranları için özel olarak tasarlanmış bir arayüzünü sunuyor, her platform için özel olarak basitleştirilmiş gezinme deneyimi sunan arayüz, masaüstü bilgisayarlardan ulaşılabilen YouTube özelliklerinin bir çoğunu (favorilere ekleme, başkalarıyla paylaşma, oynatma listesi (playlist) oluşturma vb.) sunuyor.

Türkiye’nin de dahil olduğu 22 ülkede 12 farklı dil seçeneğiyle test yayınına başlanan servise Türkiye’den oyun konsollarıyla erişebilmek, sitenin etki alanı (domain) tüm IP adresleriyle birlikte Türkiye’de engelli durumda olduğundan, ileri ağ bilgisi gerektiriyor. Kullanıcıların YouTube’a oyun konsollarından ulaşabilmeleri, konsollarının bağlı bulunduğu ağ geçitlerinin ayarlarını değiştirmeleri ile mümkün oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder