24 Aralık 2008 Çarşamba

Gözlüksüz 3D!

Üç boyutlu görüntü günümüzün popüler konularından. Televizyonlara ve oyun konsollarına eklenmesi düşünülen 3D yeteneği, özel gözlük gerektirmesi sebebiyle farklı uygulamalara sahne oluyor. Kanada firması Spatial View, 3D üzerine oldukça tecrübeli. Wazabee markası dahilinde gözlük kullanmadan üç boyutlu görüntü verebilecek aksesuarlar üretiyor. Şimdilik üç ana üründen oluşan Wazabee serisi özel katmanlar olarak tanımlanıyor.
Mobile 3DÖzellikle iPhone için geliştirilen kılıf, cihazı korumakla kalmayıp gözlük olmadan 3D görüntü izleyebilme imkanı tanıyor. App Store içerisinden indirilebilen üç farklı uygulama da Spatial View firmasının ürünlerinden. 3DeeVUsion iPod Touch kullanıcılarına dokunmatik ekrandan ödün vermeden 3D görüntüleri işleyebilme imkanı tanıyor. 3Dee!oader isimli uygulama ise Flickr içerisindeki 500 bin 3D fotoğrafı görüntülemek üzere geliştirilmiş. 3DeeCamera ise basitçe 3D fotoğraflar çekmek için kullanılıyor.
3DeeFlectorAutostereoscopic olarak adlandırılan katmandan oluşan bu ürün, MacBook Air ve di,ğer 13.3 inç ekranlı bilgisayarlar için üretiliyor. 3D görüntüdeki iki farklı katmanı birleştirme işlemini gözlük yerine bu autostereoscopic katman yapıyor. Yine bu ürünle birlikte kullanabilmek için Power Player (3D DVD film) ve Second Life eklentisi firma tarafından sunulan yazılımlar arasında.
Wazabee 19 inç oyun ekranıMacWorld etkinliğinde tanıtılan bu monitör, oyunseverler için üç boyutlu görüntü üreten gelişmiş bir ekran

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder